UPDATE! Problema accesului avocaţilor cu telefonul mobil în unităţile de poliţie pe rolul Senatului României - Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii

Problema accesului avocaţilor cu telefonul mobil în unităţile de poliţie pare să îşi fi găsit rezolvarea în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului României.

După cum arătam acum câteva luni, colegul nostru, Cosmin-Daniel Bulea a participat în data de 14 martie 2023 la o dezbatere care a avut loc în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului României, în legătură cu accesul avocaţilor aflaţi în exercitarea profesiei în unităţile de poliţie în care se desfăşoară activităţi de urmărire penală.

Conform comunicatului Uniunii Naţionale a Barourilor din România, în contextul şedinţei din 13 septembrie 2023 care s-a desfăşurat în cadrul comisiei anterior menţionate, s-a convenit împreună cu reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne încheierea în scurt timp a unui Protocol prin care să se reglementeze accesul avocaţilor în unităţile de poliţie cu telefoane mobile şi alte dispozitive electronice, respectiv mijloace de înregistrare, comunicare sau stocare, inclusiv a faptului că accesul avocaţilor în unităţilor de poliţie se va realiza prin prezentarea cardului de avocat, iar nu a cărţii de identitate.

Totodată, senatorii membrii ai Comisiei au agreat ca la prima modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat să fie adoptată o normă juridică care să înlăture situaţii precum cele semnalate de către colegul nostru, Cosmin-Daniel Bulea.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *