Oana Lup

Oana Lup

Avocat colaborator

oana.lup@chirita-law.com
+40755 494 683

Oana Lup este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în cadrul căreia şi-a continuat studiile finalizând cursurile de masteratului Ştiinţe penale şi criminalistică. În prezent este doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, continuându-şi activitatea de cercetare ştiinţifică în domeniul dreptului penal european. Oana şi-a completat cunoştiinţele teoretice prin studiul ştiinţelor economice în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Fiind avocat în cadrul echipei noaste încă din anul 2015, Oana Lup s-a concentrat pe domeniul dreptului european, dreptului fiscal şi dreptului penal, acordând asistenţă juridică în dosare penale având ca obiect infracţiuni de corupţie, infracţiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, infracţiuni la Legea nr. 143/2000 privind traficul de droguri, precum şi infracţiuni de drept comun. Principalele arii de interes ale Oanei sunt cauzele care vizează infracţiuni de evaziune fiscală, domeniu în care s-a specializat în ultimii ani, asistând clienţi în cauze cu prejudicii invocate de peste 20 milioane lei.

A asistat clienţi atât în faza de urmărire penală, în faţa instanţelor de judecată cât şi în faţa instituţiilor însărcinate cu realizarea controalelor fiscale sau a gestionării proiectelor obţinute pe fonduri europene.

În cadrul activităţii derulate, Oana Lup a asistat: societăţi private în dosare penale având ca obiect infracţiuni economice (în diverse domenii: radiodifuziune, construcţii, comercializare produse energetice, taximetrie, industria farma ş.a.); judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă; persoane din lumea fotbalului; înalţi funcţionari bancari; preşedinţi de consilii judeţene, primari.

Ca limbi străine, Oana Lup vorbeşte engleză şi franceză.