Oana Lup

Oana Lup

Avocat Colaborator

oana.lup@chirita-law.com
+40755 494 683

Oana Lup este absolvent al Facultăţii de Drept – Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, în cadrul căreia şi-a continuat studiile finalizând cursurile de masteratului Ştiinţe penale şi criminalistică. În prezent este doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, continuându-şi activitatea de cercetare ştiinţifică în domeniul dreptului penal european. Oana şi-a completat cunoştiinţele teoretice prin studiul ştiinţelor economice în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor peste 5 ani în care a făcut parte din echipa noastră, Oana Lup s-a concentrat pe domeniul dreptului european, dreptului fiscal şi dreptului penal, acordând asistenţă juridică în dosare penale având ca obiect infracţiuni de corupţie, infracţiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, infracţiuni la Legea 143/2000 privind traficul de droguri, precum şi infracţiuni de drept comun. Principala arie de interes a Oanei au fost cauzele care vizează infracţiuni de evaziune fiscală, domeniu în care s-a specializat în ultimii ani, asistând clienţi în dosare cu prejudicii de peste 20 milioane lei.

A asistat clienţi atât în faza de urmărire penală, în faţa instanţelor de judecată cât şi în faţa instituţiilor însărcinate cu realizarea controalelor fiscale sau a gestionării proiectelor obţinute pe fonduri europene.

În cadrul activităţii derulate, Oana Lup a asistat: societăţi private în dosare penale având ca obiect infracţiuni economice (în diverse domenii: radiodifuziune, construcţii, comercializare produse energetice, taximetrie, industria farma ş.a.); judecători, avocaţi, practicieni în insolvenţă; persoane din lumea fotbalului; înalţi funcţionari bancari; preşedinţi de consilii judeţene, primari.

Ca limbi străine, Oana Lup vorbeşte engleză şi franceză.