Cosmin-Daniel Bulea

Cosmin-Daniel Bulea

Avocat colaborator

cosmin.bulea@chirita-law.com
+0748 793 151

Cosmin-Daniel Bulea este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Totodată, este absolvent al programului de masterat Științe penale și criminalistică organizat sub egida aceleiași facultăți.

Cosmin-Daniel Bulea s-a remarcat încă de pe băncile facultății prin participarea la diferite concursuri naționale, cum ar fi Hexagonul Facultăților de Drept (dublă participare la proba de drept constituțional) sau National Moot Court Competition – Criminal Law.

Aflat la începutul carierei sale profesionale, este pasionat de dreptul penal și procesual penal, dreptul penal european, dreptul constituțional, dar și de domeniul protecției drepturilor omului, domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală sau de domeniul dreptului sportului. Cosmin este implicat şi în sfera cercetării științifice, publicând în revista de specialitate Caiete de Drept Penal nr. 1/2021 articolul intitulat Cooperarea judiciară în materie penală și respectarea drepturilor omului. Probleme actuale. Probele electronice.

Cosmin-Daniel Bulea vorbește fluent limba engleză, precum și, la nivel conversațional, limba franceză.