Claudiu Beinşan

Claudiu Beinşan

Avocat colaborator

claudiu.beinsan@chirita-law.com
+40744 577 894

Claudiu Beinşan este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este avocat în cadrul SCA Chiriţă şi Asociaţii din Cluj-Napoca din anul 2017, fiind specializat în materiile dreptului penal, dreptului procesual penal, dreptul penal al afacerilor, dreptului penal european, apărării drepturilor omului, dreptului sportului, GDPR, precum şi în cadrul unor proceduri de extrădare.

Claudiu Beinşan a participat la reprezentarea clienţilor în cadrul unor cauze complexe care aveau ca obiect: infracţiuni de corupţie şi de serviciu; infracţiuni specifice criminalităţii organizate; infracţiuni privind traficul naţional şi internaţional de droguri; infracţiuni contra vieţii; infracţiuni de evaziune fiscală; infracţiuni de spălare a banilor; infracţiuni din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale.

În materia spălării banilor, a publicat articolul: Legea spălării banilor. O nouă abordare după aproape 20 de ani în data de 02.10.2019 pe portalul Juridice.ro.

Claudiu Beinşan a reprezentat cu succes sute de clienţi, de la diverşi funcţionari publici de rang înalt până la poliţişti, avocaţi, magistraţi ori oameni de afaceri cu notorietate pe plan naţional.

Claudiu Beinşan a acordat asistenţă juridică clienţilor în faţa organelor de urmărire penală, inclusiv Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sau Secţia pentru Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, în faza de judecată în faţa instanţelor naţionale, precum şi în proceduri aflate pe rolul Curţii Constituţionale a României şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Claudiu Beinşan vorbeşte fluent limba engleză.