Andra-Maria Coţ

Andra-Maria Coţ

Avocat colaborator

andra.cot@chirita-law.com
+40745 232 965

Andra-Maria Coţ este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca. După dobândirea calităţii de avocat definitiv s-a alăturat echipei SCA Chiriţă şi Asociaţii, activitatea sa concentrându-se de la începutul carierei asupra dreptului penal şi dreptului procesual penal. În acest moment, Andra-Maria Coţ continuă pregătirea profesională prin urmarea cursurilor de master ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, specializarea Ştiinţe penale şi criminalistică.

În activitatea sa profesională, Andra-Maria Coţ a acordat asistenţă juridică în cauze având ca obiect preponderent infracţiuni din domeniul dreptului penal al afacerilor, precum evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi în cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie. De asemenea, un punct de interes în activitatea sa profesională îl constituie răspunderea penală pentru culpa medicală.

Andra-Maria Coţ a asistat clienţi în diferite proceduri, atât în faţa organelor de urmărire penală, inclusiv în faţă Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi în faţa instanţelor naţionale. Totodată, ea a acordat consultanţă juridică în cadrul unor proceduri aflate pe rolul Curţii Constituţionale a României şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

De-a lungul timpului, Andra-Maria Coţ s-a preocupat şi de activitatea de cercetare în domeniul dreptului penal, publicând mai multe articole în reviste de specialitate: