Suspendarea unei decizii de impunere în cuantum de peste 4.500.000 Eur

Suspendarea unei decizii de impunere în cuantum de peste 4.500.000 Eur a fost dispusă în mod definitiv într-o cauză în care societatea noastră a asigurat asistenţa juridică a unei societăţi care activează în domeniul transporturilor internaţionale de mărfuri. În data de 16.11.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul autorităţilor fiscale ca fiind lipsit de interes, soluţia favorabilă obţinută în faţa instanţei de fond rămânând definitivă. Ca urmare a suspendării deciziei de impunere, a fost evitată executarea silită pentru o sumă importantă de bani, care ar fi destabilizat în mod categoric şi definitiv activitatea firmei.

Obligaţiile suplimentare stabilite de organele fiscale ar fi rezultat din recalificarea diurnelor acordate şoferilor în venituri salariale, cu consecinţa stabilirii unor impozite în cuantum excesiv societăţii. Această conduită a organelor fiscale s-a confirmat ulterior a fi nejustificată, inclusiv prin promulgarea legii amnistiei fiscale prin care s-a dispus anularea tuturor obligaţiilor impuse în această manieră.

Suspendarea deciziei de impunere şi stoparea unei eventuale executări silite până la lămurirea situaţiei juridice a diurnelor şi până la promulgarea legii amnistiei a fost decisivă, evitându-se astfel blocarea activităţii societăţii de transport.

Asistenţa juridică a societăţii a fost asigurată de o echipă de avocaţi din cadrul SCA Chiriţă şi Asociaţii formată din Oana Chiriţă, Raluca Moldovan-Colcieri şi Adela Tanţău.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *