Dreptul sportului

Dreptul sportului

Deşi privit de unii ca fiind un domeniu „în umbră”, odată cu evoluţia relaţiilor în acest sector de activitate, dreptul sportului devine pe zi ce trece o importantă şi complexă ramură de drept aflată într-o permanenţă dezvoltare. Caracterul special al domeniului este reprezentat de îmbinarea regulilor proprii cu diverse alte reglementări specifice altor domenii juridice consacrate, precum dreptul civil, dreptul muncii, dreptul societar sau dreptul fiscal.

Societatea noastră, prin intermediul avocaţilor specializaţi, a asigurat asistenţă juridică vastă în această ramură a dreptului, de la înfiinţarea de cluburi sportive şi până la reprezentarea acestora, a sportivilor sau a federaţiilor naţionale în cauze soluţionate de organele jurisdicţionale naţionale, inclusiv cele penale, cât şi de Tribunalelor de Arbitraj Sportiv. De asemenea, prin serviciile noastre am asigurat apărarea sportivilor şi a cluburilor sportive în litigiile desfăşurate în faţa organelor statutare din cadrul federaţiilor sportive.

Expertiza noastră include şi o largă gamă de activităţi specifice dreptului sportului precum asistenţă şi reprezentare în cadrul etapei de negociere contractuală privind activitatea sportivă, indiferent de client, fie el sportiv, agent sportiv sau club amator ori profesionist. Mai mult, avocaţii noştri pot asigura apărarea intereselor clienţilor în privinţa respectării legislaţiei societare de organizare a cluburilor, precum şi în domeniul finanţării activităţii sportive.

Pe lângă activităţile principale enumerate mai sus, firma noastră oferă sprijin şi în cadrul activităţilor conexe acestui domeniu, precum dreptul la imagine al sportivilor, dreptul la proprietate intelectuală, GDPR, ori prevenirea şi combaterea spălării de bani şi a finanţării terorismului pentru entităţile implicate în sport.