CJUE şi dreptul Uniunii europene

CJUE şi dreptul Uniunii europene

Cu o experiență bogată și cunoștințe teoretice solide în CJUE şi dreptul Uniunii Europene, avocații societății noastre vă oferă consultanță efectivă în caz de conflict între regulile comunitare sau europene și cele naționale.

Intervențiile în fața instituțiilor europene au la bază probleme juridice din domenii variate precum dreptul consumatorului, dreptul muncii, aplicarea legislației europene, aspecte juridice legate de cele patru libertăți fundamentale ale pieței interne UE (libera circulație a mărfurilor, a persoanelor, a serviciilor și a capitalurilor), cereri de subvenții comunitare, dreptul afacerilor, dreptul concurenței.

Societatea noastră a reprezentat clienţi în multiple proceduri în faţa Tribunalului din cadrul CJUE sau în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Am formulat mai multe acţiuni directe împotriva Comisiei Europene pentru încălcarea unor obligaţii care îi imcumbă. Am reprezentat o autoritate naţională română într-un litigiu extrem de important pentru piaţa de energie, având ca obiect o presupusă restricţie la exportul de energie. Am reprezentat în faţa CJUE o instituţie publică din domeniul justiţiei într-o serie de litigii având ca obiect obligaţiile statului român de respectare a MCV-ului. Suntem probabil, între cele mai experimentate echipe de avocaţi din România în procedurile din faţa CJUE.