Achitare în dosarul transferurilor de jucători de fotbal de la FC Universitatea Cluj la FC Petrolul Ploieşti.

Achitare în dosarul transferurilor de jucători de fotbal de la FC Universitatea Cluj la FC Petrolul Ploieşti.

Tribunalul Cluj a dispus astăzi achitarea, pe motiv că faptele imputate nu există, în dosarul care a vizat transferul a 11 jucători profesionişti de fotbal de la FC Universitatea Cluj SA la FC Petrolul Ploieşti SA, în cursul anului 2012.

În esenţă, acuzaţiile vizau săvârşirea unor fapte de delapidare şi constituire de grup infracţional organizat, constând în faptul că directorul general şi acţionarul majoritar al FC Universitatea Cluj SA, ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional, împreună cu încă trei persoane, grup al cărui scop era delapidarea FC Universitatea Cluj SA prin transferul a 11 jucători profesionişti de fotbal către FC Petrolul Ploieşti SA.

Având în vedere decesul uneia dintre persoanele acuzate, faţă de aceasta s-a dispus încetarea procesului penal.

În egală măsură, a fost respinsă acţiunea civilă şi s-a dispus ridicarea tuturor măsurilor asiguratorii instituite în cursul urmăririi penale.

Apărările formulate pe parcursul procesului au fost deosebit de vaste şi complexe, susţinându-se în esenţă că transferul cu titlu gratuit al jucătorilor profesionişti de fotbal nu poate constitui delapidare, că jucătorul de fotbal nu poate reprezenta obiect material al infracţiunii de delapidare, lipsa infracţiunii scop în raport de constituirea de grup infracţional organizat, precum şi alte aspecte.

Apărarea clientului societăţii a fost asigurată de o echipă de avocaţi formată din Radu Chiriţă, Florin Mircea, Oana Lup şi Claudiu Beinşan.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *