Radu Chiriță

Radu Chiriță

Avocat Coordonator

radu.chirita@chirita-law.com
+40748 125 092

Informații profesionale

Avocat coordonator în cadrul Societății “Chiriță și asociații”, conf. univ. dr. Radu Chiriță este unul dintre cei mai reputați specialiști de drept constituțional și drepturile omului din România.

Radu Chiriță a absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde își desfășoară în prezent activitatea didactică de conferențiar universitar în domeniul dreptului constituțional și al drepturilor omului, după mai mulţi ani în care a predat drept penal. În acelaşi timp, este Directorul Departementului de drept public din cadrul Facultăţii.

În anul 2007, Radu Chiriță a obținut titlul de doctor în drept cu teza „Dreptul la un proces echitabil”, fiind autorul a peste 20 de cărți și 50 de articole de specialitate pe tema drepturilor omului și care vizează în principal Convenția Europeană a Drepturilor Omului şi jurisprudenţa CEDO.

Membru al Baroului Cluj, Radu Chiriţă are o bogată experienţă de avocat în domeniul dreptului penal şi al procedurilor în faţa CEDO.

Radu Chiriță conduce activitatea societății în procedurile în fața CEDO și în litigiile penale, expertiza sa până în prezent conducând la dezvoltarea instituțiilor juridice în aceste materii.

Radu Chiriță vorbește fluent franceza și engleza.

Alte activități

  • membru al rețelei Oxford Reports on International Law in Domestic Courts, coordonat de Univ. of Oxford
  • membru al echipei de experți din cadrul proiectului „Analiza vulnerabilităţilor sistemului judiciar român” finanțat de Konrad Adenauer Stiftung-Rule of Law Program South East Europe
  • expert juridic al Comisiei prezidențiale pentru condamnarea comunismului
  • președinte al Asociației de studii în dreptul constituțional și drepturile omului