Marian Rus

Marian Rus

Avocat Colaborator

marian.rus@chirita-law.com
+40720 028 768

Marian Rus este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, fiind admis în profesia de avocat în anul 2014. Imediat după ce a devenit membru al Baroului Cluj, s-a alăturat echipei SCA Chiriţă şi Asociaţii Cluj Napoca, specializându-se în domeniul dreptului penal şi al dreptului penal al afacerilor.

Pe parcursul anilor, a dobândit experienţă cu precădere în domeniul infracţiunilor de corupţie şi a celor asimilate lor, infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor, infracţiunilor infromatice, infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, infracțiunilor de trafic de droguri, reprezentând clienţi atât în faţa organelor de urmărire penală cât şi în faţa instanţelor de judecată. În egală măsură, a participat la proceduri judiciare în faţa Tribunalului Raional din Cracovia.

Marian Rus a avut o implicare activă în cadrul unor dosare de o complexitate ridicată în care au fost implicaţi diverşi oameni de afaceri cunoscuţi pe plan local sau naţional, președinți de consilii județene, primari precum și alți funcționari publici de rang înalt, funcţionari bancari, practicieni în insolvenţă, avocaţi, profesori universitari, medici. Totodată, a reprezentat interesele atât a unor societăţi comerciale cu diverse cifre de afaceri cât şi a unor instituţii financiar nebancare ori a unei societăţi de investiţii financiare ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe bursă. A obţinut soluţii notabile pentru: preşedinte de Consiliul de Administraţie al unei instituţii financiar nebancare, trimis în judecată pentru infracţiuni de serviciu şi achitat în primă instanţă; poliţişti, oameni de afaceri, funcţionari publici din cadrul administraţiei publice locale, practician în insolvenţă, în dosare de corupţie ori care au vizat infracţiuni de serviciu şi care s-au finalizat cu netrimiterea în judecată; angajat al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate transport intracomunitar de mărfuri, acuzat de infracţiuni economice; persoane acuzate de trafic de droguri.

Pregătirea sa profesională include şi o specializare în domeniul drepturilor omului şi al procedurilor desfăşurate în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului precum şi în procedurile de extrădare sau executare a mandatelor europene de arestare.

Marian Rus vorbeşte fluent engleză şi la nivel conversaţional germană.