Adela Tanţău (Tarţa)

Adela Tanţău (Tarţa)

Avocat colaborator

adela.tantau@chirita-law.com
+40747786525

Adela Tarţa a absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2018, urmând totodată și cursurile programului de masterat cu predare în limba engleză “International and Comparative Business Law”. Pregătirea sa profesională include și participarea la cursuri de perfecționare și workshop-uri, în materia dreptului comercial sau a dreptului la liberă exprimare.

Adela Tarţa este avocat al Baroului Cluj începând cu anul 2018. Domeniile în care își desfășoară preponderant activitatea sunt: drept civil, drept comercial, dreptul asigurărilor, drept contravențional, contencios administrativ, executări silite.

Ca repere notabile din activitatea sa, pot fi menționate: consultanță juridică și/sau reprezentare pentru societăți cu peste 400 angajați și o cifră de afaceri de peste 50.000.000 lei; asistență juridică și reprezentare a unor clienți în dosare privind prejudiciul de imagine; asistență juridică și reprezentare a unor clienți în dosare de malpraxis medical; participarea la negocierea cu succes a unor contracte cu valoare de peste 1.000.000 EUR; reprezentarea în fața instanței a unei regii autonome aeroportuare; consultanță juridică și reprezentare pentru o firmă renumită de IT din țară; consultanță juridică pentru centre comerciale din țară; asistență juridică și reprezentare pentru una dintre cele mai mari agenții de publicitate din județul Cluj; înregistrare mărci, atât pe plan național, cât și internațional.

Adela vorbește fluent engleza, iar franceza la nivel conversațional.