Politica noastră de onorarii avocaţiale pleacă de două reguli.

Flexibilitatea este prima dintre acestea. Împreună cu clienţii noştrii putem găsi întodeauna o variantă care, pe de o parte, să acopere munca avocaţilor din cadrul firmei şi, pe de altă parte, să se plieze pe posibilităţile clienţilor noştri.

Al doilea principiu după care ne ghidăm politica de onorarii este acela că ne propunem să oferim un raport preţ/perfomanţă cât mai bun. Nu încercăm să dăm „tunuri” şi nu ne stabilim politica de onorarii în funcţie de client, ci în funcţie de volumul şi complexitatea muncii la care ne angajăm. Deşi în mod evident ne dorim să avem o situaţie financiară cât mai bună, credem că acest lucru se obţine făcându-ne clienţii mulţumiţi de serviciile oferite.

În funcţie de dorinţa clientului şi de caracteristicile serviciilor care ne sunt solicitate, se pot stabili onorarii globale pentru un anumit serviciu sau onorarii orare, care se facturează lunar. De asemenea, pentru activităţile de consultanţă permanentă sau pentru alte servicii permanente se pot stabili onorarii sub forma unui abonament orar.