OMPI a lansat baza de date online WIPO GREEN pentru tehnologiile ecologice

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale a lansat în 28 noiembrie o platformă online recomandată celor care doresc comercializarea, licenţierea sau distribuirea tehnologiilor ecologice. WIPO GREEN îşi propune să devină o piaţă interactivă care să promoveze inovaţia şi răspândirea soluţiilor inovatoare în domeniul tehnologiei ecologice.

Potrivit OMPI, la baza proiectului se află o extinsă bază de date privind tehnologia ecologică, invenţii şi brevete care provin de la o gamă largă de instituţii, companii multinaţionale, precum şi universităţi din întreaga lume. WIPO GREEN conţine tehnologii aflate în toate stadiile de dezvoltare, de la faza de cercetare până la produsul final. Majoritatea tehnologiilor sunt reprezentate de invenţii şi tehnologii aflate în faza incipientă de dezvoltare.

Baza de date WIPO GREEN pune la dispoziţia celor interesaţi o listă variată de produse ecologice, servicii şi active necorporale. Baza de date este accesibilă gratuit, necesitând doar înregistrarea. Informaţii despre program pot fi găsite aici https://webaccess.wipo.int/green/.