Anunţ

Răspunderea juridică medicală este un domeniu în care numărul de litigii este în continuă creştere, acuzaţiile de malpraxis la adresa medicilor şi a clinicilor medicale fiind din ce în ce mai frecvente. Recent, Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care se doreşte modificarea prevederilor legale care reglementează atât răspunderea medicală, cât şi procedurile juridice care au obiect acuzaţiile de malpraxis.

În acest context, firma noastră de avocatură organizează un workshop având ca obiect răspunderea medicală. Workshop-ul este destinat, în principal, medicilor, clinilor şi unităţilor medicale şi are ca principal scop identificarea mijloacelor juridice prin care se pot preîntâmpina acuzaţiile de malpraxis şi se poate limita răspunderea în astfel de situaţii. Workshop-ul îşi propune de asemenea să prezinte prevederile proiectului de lege aflat în dezbatere, precum şi procedurile juridice pe care unităţile medicale va trebui să le instituie odată cu adoptarea acestuia.

Workshop-ul va fi condus de dl. Radu Chiriţă, conferenţiar universitar la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj Napoca, director al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultăţii şi avocat coordonator al firmei noastre de avocatură. În cadrul proiectul este invitat dl. prof. dr. Dan Dumitraşcu, prorector al UMF Cluj şi director al Clinicii Medicală 2 din Cluj Napoca.

Manifestarea va avea loc în data de 18 ianuarie 2013, ora 16, la Hotel Grand Hotel Italia din Cluj Napoca. Participarea este gratuită, sub condiţia unei înregistrări prealabile. Persoanele interesate sau clinicile interesate se pot înregistra online folosind formularul de aici, prin e-mail la office@chirita-law.com sau telefonic la 0364264996 până la data de 11 ianuarie. Odată cu înscrierea, veţi primi o parolă prin care veţi putea accesa conţinutul integral al acestei pagini, unde urmează să fie prezentate materiale ce vor fi folosite la workshop.