Avocații societății “Chiriță și asociații” asigură consultanță specializată companiilor ce activează în acest domeniu în vederea asigurării protecției optime într-un domeniu sensibil și mai puțin cunoscut al dreptului.

Experiența dobandită de avocații noștri prin proiectul IT Law (link) oferă o perspectivă profesionistă clienților noștri în tot ceea ce înseamnă probleme juridice legate de dreptul de proprietate intelectuală, protecția datelor cu caracer personal, securitatea informațiilor, obținerea certificatelor ISO specifice industriei IT.

Asistența juridică în acest domeniu se materializează în redactarea și negocierea de contracte în domeniul informaticii cum ar fi contracte de outsourcing (hardware/software), contracte de webhosting, contracte de distribuție de software, redactare termeni și condiții, contracte de dezvoltare IT și altele.

De asemenea, asistența juridică se extinde și asupra proiectelor IT și asupra gestionării riscului juridic.

Avocații noștri intervin în toate litigiile care țin de dreptul informaticii, în special în cele legate de proiecte IT (outsourcing, integrare de sisteme, implementare software, etc.), în cele legate de contrafacere și proprietate intelectuală, concurență neloială, în cele conexe securității sistemelor informatice, dar și în infracțiuni comise prin intermediul internetului.

Consultanța oferită clienților de avocații societății de avocatură „Chiriță și asociații” include și îndeplinirea formalităților legale pentru site-uri web (nume de domenii, informații obligatorii, etc.) precum și protecția proprietății intelectuale (software, multimedia, baze de date) prin brevete, mărci comerciale.

Dovedind profesionalismul serviciilor noastre, printre clienții noștri din acest domeniu se numără și companii IT multinaționale.