Anularea definitivă a unei decizii de condamnare pronunţată de completul de 5 judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ieri, 15.04.2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis pe fond contestaţia în anulare formulată de către Horia Simu împotriva deciziei de condamnare dispusă într-un dosar penal având ca obiect infracţiuni de corupţie. Hotărârea Înaltei Curţi s-a pronunţat în considerarea Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 658/2018 privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de modalitatea de constituire a completurilor de 5 judecători.

Cu această ocazie amintim că în aceeaşi cauză penală, în data de 21 decembrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu contestația în anulare formulată de către Horia Simu precum şi cererea de suspendare a executării pedepsei închisorii formulată de către condamnat.

Ca urmare a soluţiei definitive pronunţată de ÎCCJ, condamnarea dlui. Simu a fost anulată şi se va relua judecata din faza apelului.

Clientului i-a fost asigurată apărarea de o echipă de avocaţi ai SCA Chiriţă şi Asociaţii, formată din Radu Chiriţă, Bianca Pantea, Florin Mircea şi Maria Roşca.