Achitare definitivă pentru luare de mită. Sponsorizare

Astăzi Curtea de Apel Tg. Mureş a respins apelul formulat de DNA împotriva unei hotărâri de achitare pronunţată pentru o infracţiune de luare de mită.
Inculpata K. I. fusese trimisă în judecată de DNA Oradea sub acuzaţia de luare de mită, pe motiv că în cursul anului 2014 având calitatea de funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Tg. Mureş solicitase unui om de afaceri care avea contracte de lucrări cu primăria să sponsorizeze un eveniment sportiv. S-a susţinut în rechizitoriu că această faptă reprezintă o luare de mită pentru altul, comisă în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale doamnei K.

Tribunalul Mureş a pronunţat o sentinţă de achitare, menţinută astăzi prin decizia Curţii de Apel pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală. Instanţa a considerat că folosul constând într-o sponsorizare nu constituie un folos necuvenit în sensul legii penale, astfel încât indiferent de alte aspecte, fapta nu este infracţiune.

Inculpata a fost asistată de o echipă de avocaţi din cadrul Chiriţă şi asociaţii, formată din avocat Radu Chiriţă şi avocat Bianca Pantea.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *